Вінілова підлога чи ламінат: що обрати?

Вінілова підлога чи ламінат: що обрати?
16 квітня, 2024
Дізнайтеся, в чому особливості між двома найпопулярнішими типами підлогових покриттів та яке краще обрати

При облаштуванні підлоги в будь-якому приміщенні, основні два варіанти, найчастіше запропоновані на ринку – це ламінована та вінілова підлога. Кожен з цих варіантів має свої ключові переваги та характеристики, які більш детально розглянемо в даній статті.

room with SPC light brown floor in the living room with black sofa and white carpet

Розпочнемо з вінілової підлоги, яка в останній час все більше починає набирати популярність серед покупців

Вініл виготовляється з пластику, тому повністю є стійким до вологи. Така підлога не набухає та не деформується навіть під впливом тривалого контакту з водою, що робить її ідеальним варіантом для приміщень з підвищеною вологістю, в тому числі для ванної кімнати та кухні.

Вінілова підлога зазвичай має вищий рівень зносостійкості та підходить для комерційних приміщень з підвищеним навантаженням. Наприклад, основа SPC підлоги виготовляється з композитного матеріалу з кварцу та стабілізатора, за рахунок чого підлога протистоїть різним типам пошкоджень та ударів.

Також вініл має м’яке покриття, тому краще поглинає шум при ходьбі та ударах. Крім того його поверхня є дуже приємною на дотик і комфортною при ходьбі.

Але, хоча ринок вінілових підлог є доволі насичений і представлений багатьма декорами з дерев’яними та кам’яними текстурами, він не так давно почав набирати популярність, тому є більш обмеженим у виборі.

room with a dark laminate floor with a wooden texture and a white sofa and small gray tables

Перейдемо до основних характеристик ламінованої підлоги

Ламінат покриття також є міцним матеріалом і представлений з різним класом зносостійкості, тому деякий може використовуватись в комерційних приміщеннях. Підлога витримує високу вагу меблів та інші навантаження, а покриття захищає її від стирання і подряпин.  

Ламінат доступний у широкому асортименті стилів та кольорів, що дозволяє підібрати покриття під будь-який інтер'єр. Деякі своєю текстурою майже не відрізняються від натурального дерева.

Таку підлогу може бути легко встановлено самостійно без необхідності наймати фахівців. Ламінат має просту замкову систему та не вимогливий до основ, тому не викликає складнощів при монтажі.

Однак не весь асортимент ламінату є вологостійким і при довгому контакті з водою може деформуватись. Тому не рекомендується його встановлювати в приміщеннях з високим рівнем вологи.

 

Тому, обираючи між вініловою підлогою та ламінатом, важливо враховувати особливості кожного матеріалу та в якому саме приміщені буде встановлюватись підлога. Так ламінат найчастіше використовують в спальнях, дитячих кімнатах, вітальнях тощо. Вінілова підлога ж краще підійде для приміщень з підвищеним рівнем навантаження та вологи. Часто використовується в офісних приміщеннях та інших комерційних об’єктів, коридорах та навіть у ванній.

У нашому магазині представлено два види підлогових покриттів з широким асортиментом декорів, серед яких Ви зможете обрати підходящий варіант, а наш менеджером зможе детальніше Вас проконсультувати.

Для можливості залишати відгуки необхідно увійти в особистий кабінет