Особливості монтажу телескопічної лиштви

Особливості монтажу телескопічної лиштви
12 січня, 2024
Функціональна лиштва, що дозволить уникнути звичних проблем при монтажі і забути про планки-добори

Дверна лиштва – це спеціальні планки, які закріплюються для того, щоб приховати щілини між дверною коробкою і стіною, тим самим  створюючи завершений вигляд. Окрім естетичної складової, лиштва служить захистом від протягів та проникнення вологи до приміщення.

 

Що таке телескопічна лиштва

Телескопічна, або як її ще називають, кутова лиштва все частіше використовується при дверному монтажі. Завдяки вигнутій формі, що нагадує літеру "Г", вона вставляється в спеціальний виріз або паз у коробці дверей, дозволяючи майстру легко й точно регулювати товщину коробки та приховувати всі недоліки стін та нерівності.

 

Здебільшого виготовляються з МДФ та ДСП матеріалів, що складаються з тонких волокон деревини, які змішуються з клеєм та стискаються під високим тиском та температурою. Дані матеріали  володіють високою міцністю та менше схильні до деформації в порівнянні з деревом.

wooden telescopic platband in gray on a white background

До основних переваг телескопічної лиштви можна навести наступне:

  • Швидке та просте монтажне встановлення: Дану лиштву не потрібно прибивати цвяхами або клеїти, що значно спрощує процес кріплення і дозволяє економити час при установці дверей.
  • Відсутність потреби в додаткових матеріалах: Застосування телескопічного кріплення дозволяє регулювати ширину дверної коробки до 15 см без використання спеціальних доборів.
  • Надійно приховують стик між стіною і дверною коробкою: Кутова лиштва міцно прилягає до дверної коробки, приховуючи усі нерівності та отрвори.
  • Не залишає слідів монтажу: Зазвичай після кріплення лиштви, на її лицьові частині можуть залишатись сліди від цвяхів або клею. Телескопічна лиштва дозволяє усунути дану проблему.

 

Окрім вищезгаданих переваг таку лиштву легко демонтувати за потреби, якщо потрібно перефарбувати стіни або ж переклеїти шпалери. Вона не з’єднується з  коробкою, тому її можна використовувати не один раз.

 

На нашому сайті Ви зможете знайти готові дверні блоки, оснащені телескопічною лиштвою. Для перегляду переходьте за посиланням.

Для можливості залишати відгуки необхідно увійти в особистий кабінет