Особливості догляду за матовими меблями

Особливості догляду за матовими меблями
27 грудня, 2022
Трендом сучасного дизайну інтер’єру, зокрема популярною тенденцією в оформленні кухонь, гардеробних, ванних кімнат, дитячих меблів та інших всеможливих меблевих рішень є матовий матеріал.

Матова основа для виготовлення корпусних меблів є доволі практичним рішенням щодо догляду за ним, тому що на ньому переважно не залишаються відбитки пальців, візуально не видно дрібних пошкоджень та подряпин, а також перевагою таких фасадів є довговічність.

Безсумнівно, процес очищення та догляду за матовими меблями не такий складний, як здається. Важливо дотримуватися певних правил та рекомендацій, для того, щоб Ваші меблі мали вигляд нових, навіть після багатьох років їх активного використання.

Головними порадами щодо догляду за матовими меблями є регулярно та часто чистити меблеві фасади з покриттям matte, тому що пил і плями на таких кухнях є доволі помітними. Важливо наносити чистячі розчини та миючі засоби не безпосередньо на меблі, а на тканину, на ганчірку, і обирати засоби без абразивних частинок у складі, уникайте чистячих засобів на основі кислот, аміаку, відбілювачів.

Пам'ятайте: матові меблі віддають перевагу сухому середовищу. Не допускайте потрапляння рідини, щоб не пошкодити матове покриття на меблях! Ідеальним є використання лише м’яких тканин або паперових рушників, а також правильним є застосування ганчірок з мікрофібри у догляді. Чудовим помічником в очищенні матових меблевих фасадів від бруду та подряпин є меламінова губка. Особлива відзнака меламінових губок полягає в тому, що вони здатні швидко і легко видаляти навіть найстійкіші забруднення з самих різних видів поверхонь без миючих засобів і неймовірних зусиль. Особливо актуальні меламінові губки для людей, схильних до алергічних реакцій на побутову хімію, крім цього, вважаються економічними, так як для прибирання не потрібні додаткові миючі засоби.

У догляді за матовими меблями, задля збереження їх привабливого зовнішнього вигляду, потрібно миттєво видаляти плями від води та жиру, адже якщо цього не робити вчасно, це може призвести до подальших труднощів у підтриманні чистоти і охайності ваших меблів. Ідеальним рішенням по догляду за матовою кухнею є використання мильного розчину або взагалі просто води, це допоможе зберегти матове покриття на фасаді, та не буде шкодити вашому здоров’ю та екології, адже агресивні миючі засоби шкодять навколишньому середовищу.

Для можливості залишати відгуки необхідно увійти в особистий кабінет