Рейкові панелі: правила успішного монтажу!

Рейкові панелі: правила успішного монтажу!
27 грудня, 2022
Рейкові панелі - трендове рішення, яке доречне майже у будь-якому інтер'єрі. Розберемось, як підготувати стіни та як встановити цю родзинку сучасного інтер'єру!

Для кріплення стінових панелей частіше всього використовуються різноманітні клейові суміші, найбільш популярним варіантом є рідкі цвяхи, або інші, подібні до них, клейові основи для ДСП та МДФ плит.

Метод монтажу рейкових стінових панелей надзвичайно простий та швидкий! Цілу стіну можна змонтувати буквально за годину або півтори години. При монтажі рейкових стінових пенелей на клей варто підготувати стіну. Стіна робиться ідеально рівною, після чого ґрунтується у два шари з перервами на висихання. У кутку на дюбелі фіксується стартовий молдинг.  Рейкова стінова панель обрізається по довжині до стелі, це робиться на етапі монтажу, на стіну наклеюється перша планка, і за нею друга відповідно вставляється в замок. У панелі є так званих замок - шип-пас, при монтажі панелі йдуть одна в одну - перша частина панелі накладається на іншу замок в замок. Для більшої надійності кріплення у місці стику можна закріпити панелі між собою саморізом з дюбелем.

Монтажна піна, рідкі цвяхи або інший спеціальний клей наноситься зигзагами на тильну сторону рейкової панелі. Вона вставляється в молдинг та притискається на своє місце.

Друга панель змащується клейкою речовиною, вставляється в паз до першої та фіксується на своєму місці. Так продовжується доти, доки весь периметр не буде оброблений. Якщо розмір панелі великий, її можна підрізати ножівкою.

На цьому роботу завершено. Необхідно обов’язково враховувати, що при наклеюванні замінити пошкоджену ламель буде неможливо, це єдиний неприємний нюанс такого виду монтажу рейкових стінових панелей. В іншому, такий спосіб обробки за багато років вже завоював безліч споживачів. Адже він доступний, простий, ефективний та оригінальний. Варто лише врахувати всі поради та рекомендації щодо монтажних робіт.

Переваги рейкових стінових панелей із МДФ:

  • Матеріал безпечний, оскільки сполучною речовиною є лігнін із деревних волокон. Рейкові вироби можна застосовувати в дитячих кімнатах та спальнях;
  • Панелі не бояться високої вологості та сильних коливань температур. Однак, для ванни такий варіант не підійде, адже там безпосередній контакт із водою;
  • Є можливість зробити рельєф будь-якої складності. Фрезер під час виробництва допомагає зробити рейки об'ємними, з ефектом 3д;
  • Міцність та довговічність;
  • Прекрасний зовнішній вигляд;
  • Простота та швидкість монтажних робіт;
  • Прості в експлуатації та догляді;
  • Продаються у величезному асортименті;
  • Сприяють гарній тепло- та звукоізоляції в кімнатах;
  • Під оздобленням легко приховати комунікації та дроти.
Для можливості залишати відгуки необхідно увійти в особистий кабінет