Що потрібно знати перед вибором композитної терасної дошки

Що потрібно знати перед вибором композитної терасної дошки
3 липня, 2024
Якщо Ви плануєте облаштувати терасу, або зону відпочинку надворі, важливо обрати матеріал, що прослужить довгі роки та не потребуватиме багато часу для догляду. Тому пропонуємо дізнатись про основні аспекти композиту та його основні переваги.

Попит на композитну терасну дошку або ДПК зростає з року в рік і асортимент постійно поповнюється новими товарами. Сьогодні ви можете обрати композитну терасу, яка відповідає всім вашим вимогам – швидкий монтаж, екологічна, легка в догляді, схожа на деревину і довговічна.

Якщо Ви розмірковуєте над вибором матеріалу для оздоблення тераси, зони біля басейну, альтанки, балкону тощо, зверніть увагу на дошку з ДПК.  Щоб допомогти вам прийняти рішення, пропонуємо переглянути дану статтю, та дізнатись, чому все більше покупців надають перевагу композиту проти тераси з натуральної деревини.

 

Що таке композитна терасна дошка?

Полімерна терасна дошка виготовляється з використанням комбінації переробленого пластику та деревини. Більшість деревини, що використовується в матеріалі, також переробляється - зазвичай це деревні волокна, що залишаються від лісопилок і столярних майстерень. Окрім екологічних переваг, композитна дошка також не потребує особливого догляду.

Яка вартість полімерної терасної дошки?

Композит коштує дорожче, ніж натуральне дерево. Однак варто звернути увагу на довгострокові витрати, а саме обслуговування терасного покриття. Дерев'яна дошка потребує постійного догляду. Незалежно від того, чи це фарбування, шліфування або нанесення захисного покриття, вам потрібно буде інвестувати свій час і гроші, щоб підтримувати покриття гарний зовнішній вигляд. В  тому числі дерево легше вбирає вологу, тому з часом можуть бути помітні деформації, або гниття матеріалу.

В той же час композитна дошка потребує набагато менше догляду і після тривалої експлуатації виглядатиме як нова.

Якого догляду потребує композитна дошка?

Регулярне очищення або періодичне миття теплою мильною водою - це все, що потрібно для підтримки композитної тераси в чистоті. Вона стійка до виникнення плям і різного типу пошкоджень. Дошку не потрібно фарбувати або наносити захисне покриття, колір не вигорає на сонці після першого року використання.

Чи можна укладати композитну терасну дошку на бетон?

Монтаж композиту на бетон цілком можливий. Але майте на увазі, що терасна дошка вимагає циркуляції повітря, в тому числі щоб запобігти надмірному зволоженню. Тому краще використовувати лаги та кліпси, які утворюватимуть невеликий простір між бетоном і терасним покриттям.

Як довго служить композитне покриття?

Загалом, композитна терасна дошка - це міцний матеріал, і за умови правильного монтажу та регулярного догляду вона прослужить багато десятиліть.

Якщо ж у вас є залишились додаткові запитання, зв'яжіться з нами, з радістю проконсультуємо.

Залиште свій відгук!