Як правильно доглядати за ламінованою підлогою

Як правильно доглядати за ламінованою підлогою
26 липня, 2024
В даній статті розглянемо особливості догляду за ламінованою підлогою та як можна вивести складні плями і незначні пошкодження

Ламінована підлога стала одним з найпопулярніших видів покриття завдяки своїй довговічності, естетичній привабливості та відносно простому монтажу. Проте, щоб ламінована підлога зберігала свій первинний вигляд і служила протягом багатьох років, необхідний правильний догляд. У цій статті ми розглянемо основні правила та рекомендації щодо догляду за ламінованим покриттям, які допоможуть вам зберегти його привабливість і функціональність.

Регулярне прибирання

Пил і дрібне сміття можуть накопичуватися на поверхні підлоги, створюючи не тільки неестетичний вигляд, але й спричиняючи зношення покриття з часом. Для запобігання накопичення бруду на підлозі ідеально підходять м'які мітли або пилососи з насадками для твердих підлог. Пилососи з жорсткими щітками можуть подряпати ламінат, тому застосовуйте тільки спеціальні насадки.

Використовуйте мікрофіброві швабри, які чудово підходять для прибирання ламінату, оскільки вони ефективно захоплюють і утримують пил, не піднімаючи його в повітря. Це також зменшує ризик подряпин, оскільки мікрофібра є м'яким матеріалом.

Після сухого прибирання, приблизно раз на тиждень варто мити підлогу теплою водою. Для цього достатньо протерти ламінат мокрою шваброю чи тканиною, за бажанням використовуючи спеціальний миючий засіб.

Надмірний контакт з водою

Ламінат АГТ є вологостійким і може витримувати контакт з водою до 24 годин. Однак варто запобігати занадто довгому контакту з великою кількостістю води, адже це  може призвести до набухання і руйнування поверхні підлоги. Щодо мокрого прибирання, рекомендуємо використовувати злегка вологу ганчірку або спеціальну волокнисту тканину.

Прибирання без розводів

Якщо після вологого прибирання на поверхні залишаються розводи, переконайтесь що ви не використовуєте забагато миючого засобу. Також завжди добре віджимайте швабру або ганчірку. Надлишок води може не тільки залишити розводи, але й пошкодити підлогу.

Рекомендуємо просушувати підлогу після її миття. Для цього протріть вологу підлогу сухою ганчіркою з мікрофібри, що забезпечить від утворення розводів і плям.

Як видалити плями з ламінованої підлоги

Звичайно можна стикнутись із важкими плямами на ламінаті. Найчастіше у таких випадках рекомендується використовувати спирт або оцет. Все залежить від типу плями та її складності.

Фарба

Один із способів виведення плями від фарби є використання розчинника. Перед застосуванням рекомендується перевірити на залишку ламінату, або на непомітній частині підлоги, як розчинник діятиме на покриття і чи не призведе до його пошкодження. Якщо розчинник не агресивний, змочіть ним тканину та протріть пляму.

Інший варіант – це ацетон.  Послідовність дій та ж сама – змочити тканину ацетоном та протерти підлогу, давши трохи часу що він проник у фарбу. Після того як фарбу буде виведено, промийте підлогу миючим засобом.

Ще один ефективний метод видалення фарби з ламінату – застосування спирту. Змочіть губку або тканину у спирті і протріть нею пляму.

Суперклей

Суперклей може бути складним для видалення з ламінату, але є кілька методів, які можуть допомогти зробити це без пошкодження поверхні. Знову ж це ацетон або рідина для зняття лаку з ацетоном, що може розчинити клей. Змочіть ватний диск або м'яку тканину в ацетоні і акуратно протріть пляму клею. Не залишайте рідину на підлозі надто довго, щоб уникнути пошкодження ламінату.

Спробуйте покласти пакет з льодом на місце, де знаходиться суперклей, і залиште на кілька хвилин. Це допоможе зробити клей крихким. Потім обережно зішкребіть його пластиковим шпателем. Будьте обережні, щоб не подряпати ламінат.

Якщо ж переймаєтесь, що дані варіанти можуть пошкодити поверхню, спробуйте скористатись спеціальними засобами для видалення клею, які можна придбати у магазинах. Дотримуйтесь інструкцій виробника та перевірте засіб на непомітній ділянці підлоги перед використанням, щоб переконатися, що він не пошкодить ламінат.

Сліди від взуття

Часто можна помітити чорні плями, що залишаються від взуття на підлозі. Здається, що їх нічим не можна вивести. Однак все набагато простіше, достатньо протерти смуги ластиком і вони зникнуть.

Як видалити подряпини на ламінованій підлозі

Подряпини на ламінованій підлозі можуть зіпсувати її вигляд, але існують способи їх усунення або мінімізації.

У магазинах доступні спеціальні спеціальний віск, або паста, що можуть усунути пошкодження. Нанесіть віск на подряпину, використовуючи шпатель, і вирівняйте поверхню. Дайте воску висохнути, потім відполіруйте м'якою тканиною.

Для дрібних подряпин, можна придбати спеціальну олію. Нанесіть кілька крапель олії на бавовняну тканину і втирайте її у поверхню круговими рухами, поки не помітите, як плями поступово почнуть зникати.

Якщо подряпина занадто глибока і її не вдається приховати іншими методами, можливо, доведеться замінити пошкоджену панель. Ламінат АГТ має спеціальну замкову систему Unclinic, завдяки чому він легко монтується та демонтується. Тому ви зможете легко замінити пошкоджену планку.

Якщо у Вас залишились запитання стосовно продукту і його догляду, завжди можете звернутись до менеджера за консультацією по номеру +38 (044) 501-09-24.

Залиште свій відгук!