Меблі з ДСП та МДФ матеріалів – в чому їх різниця

Меблі з ДСП та МДФ матеріалів – в чому їх різниця
25 червня, 2024
Вирішуєте який матеріал краще обрати для ваших меблів? Дізнайтесь про два найпопулярніші варіанти та що найкраще підійде саме Вам.

При виборі меблевих фасадів на ринку здебільшого пропонують два найпопулярніші варіанти – ДСП та МДФ панелі. І хоч вони дуже схожі між собою, все таки їхні властивості можуть відрізнятись між собою.

Обидва матеріали виготовляються шляхом пресування деревних волокон з клеєм під дією високого тиску і температури, і являють собою чудову альтернативу  для заміни натурального дерева.

В чому різниця?

Основа МДФ являє собою плиту середньої щільності з більш однорідним складом, тому вона є важчою порівняно з ДСП. Це дозволяє виконувати складні типи фрезерування на плити без її пошкодження.

Незважаючи на те, що ДСП виробляється аналогічно, в її основі використовується деревна стружка більшого розміру, тому плита має нижчу щільність, що робить її легшою та гнучкішою. Через це ДСП також вважається дешевшою альтернативою плитам МДФ, особливо в декоративних цілях.

Міцність матеріалу

За рахунок високої щільності МДФ є більш міцним матеріалом, що витримує високі навантаження. МДФ також м’якший, тому при сильних механічних впливах можуть залишитись сліди на поверхні. ДСП стійкіша до вм’ятин, однак при неакуратному крайкуванні можуть зашитись відколи, тому варто звертати увагу на якість обладнання обробки плит.

Стійкість до вологи

Матеріал МДФ є більш стійким до вологи, що дозволяє його використовувати в приміщеннях, де є ризик потрапляння води на фасад. ДСП  менш вологостійкий, тому для ванної використовувати не рекомендується, однак матеріал може підійти для кухні завдяки захисному покритті.

Бюджетність

Стружкові плити ДСП має меншу щільність і легшу вагу, тому по вартості більш економічний порівняно з МДФ. Хоч ДСП і має меншу вартість, матеріал залишається затребуваним на ринку, термін експлуатації якого складає понад 15 років

Покриття панелей

Обидва види плит мають широкий вибір декорів та текстур. МДФ має ширший вибір покриття панелі: пластик, плівка, фарбування. ДСП частіше пропонується з ламінованим покриттям.

МДФ та ДСП: Що обрати?

Все залежить від Ваших індивідуальних потреб та вимог

Бюджет: Для економних проектів ДСП - це бюджетний варіант, тоді як МДФ забезпечує преміум-клас, але за дещо вищою ціною.

Вологостійкість: Для ванних кімнат або кухонь рекомендується використовувати МДФ з вищим показником вологостійкості.

Вид покриття: МДФ пропонує ширший вибір покриття, тому якщо даний аспект є в пріоритеті, краще обрати даний матеріал.

Обробка фасадів: Якщо необхідні фасади зі складними типами фрезерування, кращим варіантом буде МДФ з вищою щільністю основи.

Якщо у Вас залишились питання, можете звернутись до нас, з радістю відповімо та допоможемо підібрати меблеві фасади під Ваші потреби.

Залиште свій відгук!